Du anlitar mig för att hjälpa dig!
Hur ser man bra ut på kort? Hjälper du mig att posera? Vilka kläder ska jag ha på mig? Mitt jobb är att få dig att känna dig bekväm framför kameran. Alla är obekväma framför en kamera, och det är inte konstigt. Men det är inget du ska oroa dig för. Jag har själv blivit fotograferad av fotograf många gånger och mött både bra och mindre bra fotografer, och min erfarenhet är att en bra fotograf är någon som får mig att tycka att det är roligt att bli fotograferad.
Enkla övningar får dig att slappna av är ett av mina verktyg för att forma en minnesvärd upplevelse. Och visst spelar det roll hur och var man står, men ett äkta uttryck är värt så mycket mer än att hålla armen stilla i rätt läge under hela bildserien.
Sedan är mitt mål inte bara att bilderna ska bli snygga, utan också att själva fotograferingen ska bli minnesvärd. Jag hoppas att du inte bara får med dig bilder att visa för vänner. Mitt mål är att fotograferingen blir något du berättar om för dina vänner.
Jag vill gärna hjälpa dig att känna dig bekväm. Har du en sida du tycker mer om, eller är du obekväm i en speciell vinkel, berätta det för mig. Det är bra för mig att känna till om du är obekväm med ett födelsemärke eller varför du inte vill bli fotograferad från vänster. Jag vill att du ska känna dig bekväm, men kanske att jag kan visa att du också är vacker i andra vinklar. Ibland krävs det att man får det förklarat för sig varför man trivs med ett visst perspektiv, men att andra perspektiv har andra fördelar.
Vid fotografering av små barn. Det är en fördel att fotografera dina barn innan de börjar gå, det är helt enkelt enklare att fotografera dina barn när de sitter still. De flesta små barn jag fotograferar har börjat gå, så var inte orolig, men om du funderar på vad som är att föredra, så brukar jag säga omkring ca 5-12 månader.
Back to Top